Анка и Милан – Писма др Милана Димитријевића у Архиву Српске академије наука и уметности - Spasović, Ivana (Napredak, 2023)
У раду су представљена писма др Милана Димитријевића и његове породице, која се налазе у Архиву САНУ, у Заоставштини патријарха Германа Анђелића (1822–1888). Милан Димитријевић (1844–1901) био је професор Гимназије у Сремским Карловцима и поуздани сарадник патријарха Германа. Ова преписка открива биографије Димитријевића и његове супруге и уједно пружа нови поглед на политичку сцену осамдесетих и деведесетих година 19. века у Угарској.