Употреба наслеђа у спољној политици Републике Србије: кратак преглед досадашње праксе и савети за даљи развој - Todorović, Miloš (Napredak, 2022)
Водећи се теоријским основама музеологије и херитологије да предмет баштине представља извор информација, овај рад анализира употребу наслеђа у спољној политици Републике Србије кроз две студије случаја. Рад нуди преглед неких досадашњих употреба, попут употребе српског средњовековног наслеђа на Косову и Метохији ради спречавања уласка Косова у UNESCO 2015. године и активне употребе римског наслеђа ради представљања Србије као дела европског дискурса, али нуди и смернице за могућу даљу употребу, тј. практичне савете како приступити наслеђу и на који га начин најефикасније инкорпорирати у културну дипломатију и баштинску дипломатију ради постизања одређених спољнополитичких циљева.