Билатерални односи Републике Индије и Републике Србије - Maric , Vladimir (Napredak, 2021)
У тексту се износе преглед и анализа односа између Индије и Србије, од формалног успостављања дипломатских односа 1948. године до данас. Акценат је стављен на политичке и економске везе двеју земаља. У контексту политичких односа посебно су обрађени сусрети на врху и на високом нивоу, као и Покрет несврстаности, док је у контексту економских веза указано на важност овог вида билатералне сарадње од самог успостављања дипломатских односа, али и на чињеницу да је она последњих година знатно интензивирана, те да су у том смислу постигнути конкретни резултати.