Психометријска Својства Српске Верзије Индекса Менталне Чврстине и Мрачне Тријаде у Популацији Студената Полицијске Академије - Milošević, Miloš; Božović, Branislav; Dopsaj, Milivoj (NBP. Nauka, bezbednost, policija, 2022)
Циљ овог рада био је да се испитају психометријска својства српских превода Ментал Тоугхнесс Инвентори (МТИ) и Дарк Триад Дирти Дозен (ДТДД) у популацији кадета Полицијске академије. Истраживање је спроведено на узорку од 82 студента 1. и 2. године Универзитета криминалистичке полиције. Узимајући у обзир специфичност узорка, оба инструмента су показала добру поузданост (Кронбахова алфа заснована на стандардизованој ставци α=0,81 за МТИ и α=0,84 за ДДТД), факторска структура је потврђена МТИ (χ²=51,5, п
Keywords: Mentalna čvrstina; Narcisizam; Makijavelizam; Psihopatija; Validacija; Policija