Digitalni starosedeoci i onlajn učenje medju studentima KPU - Micovic, Dragoslava; Beko, Lidija (NBP. Nauka, bezbednost, policija, 2022)
Iako nisu novina u obrazovanju, onlajn nastava i učenje su se našli u centru pažnje sa početom pandemije virusa Covid-19. Pre 2019. ova vrsta obrazovanja bila je izbor za određene kategorije učenika, a nove tehnologije omogućile su njegovo širenje. Širenje onlajn učenja podstaklo je niz relevantnih istraživanja u skladu sa tim. Nova realnost stvorena pandemijom primorala je mnoge obrazovne institucije da se presele u sajber prostor, menjajući i percepciju nastavnika i učenika o obrazovanju. Cilj našeg kvalitativnog istraživanja bio je da ispitamo percepciju studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu, Srbija, u pogledu predmeta Engleski jezik 2, ali i u pogledu onlajn obrazovanja uopšte. U radu će prvo biti navedene činjenice o onlajn učenju/učenju na daljinu, zatim ćemo dati prikaz prethodnih istraživanja o onlajn obrazovanju i na kraju rezultate našeg istraživanja.
Keywords: onlajn učenje; učenje na daljinu; digitalni starosedeoci; digitalni doseljenici