МЕНАЏМЕНТ ХИБРИДНОГ РАТОВАЊА УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА - Mirković, Vladan M. (NBP. Nauka, bezbednost, policija, 2023)
Уједињено Краљевство остварује националну безбедности делујући у складу са „доктрином фузије“, као новим приступом националној безбедности који треба да обезбеди интеграцију свих ресурса националне моћи. Доктрина фузије званично је прихваћена 2021. године у новој стратегији националне безбедности. Нова стратегија интегрисала је политику одбране, безбедности и спољних послова у јединствен акт због чега на најбољи начин рефлектује основу идеју доктрине фузије. Нови приступ безбедности довео је до организационих промена на нивоу целог система државне управе, као и унутар појединих ресора. Посебан акценат стављен је на ефикасну координацију сложеног државног апарата.