Политике рехабилитације и реинтеграције деце жртава кривичних дела у систему дечије кривичне јурисдикције - Purwati, Ani; Purwaningtyas, Fifin Dwi; Sapta Agung, Jumali (NBP. Nauka, bezbednost, policija, 2021)
Ово истраживање испитује усклађеност законских прописа и примену закона о заштити деце жртава као постизање оптималне неовисности деце жртава током формалне ресторативне правде и након опоравка. Циљеви истраживања и специфични циљеви били су (1) формулисање концепта рехабилитације и реинтеграције деце жртава у малолетнички правосудни систем; (2) успостављање СОП-а (Стандард Оператионал Имплементатион) за службенике закона о поступању са децом жртвама; (3) интегрисане мрежне институције / институције правне помоћи и психолошка помоћ за децу жртве; и (4) формулисање наставе малолетничког правосуђа, ресторативне правде, правног и психолошког приступа. Метода коришћена у овом истраживању је путем комбинације методолошког приступа између закона и психологије са концептуалним приступом и статуастим приступом за анализу слабости важећег законодавства, као што је централизована правна заштита деце жртава испуњења ресторативних судских доказа (неформално) , али још није. Интегрисани програми психосоцијалне и професионалне рехабилитације за све жртве. Поред тога, политика дечијег кривичног права у Индонезији која примењује ресторативну правду и даље је у перспективи деце у сукобу са законом. Концепт метода рехабилитације жртава спроводи се програмима рехабилитације у складу са принципима Конвенције о правима детета (КХА).