Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji - Крестић, Василије (NBP. Nauka, bezbednosti, policija, 2019)
Завршетком Првог светског рата и распадом Аустроугарске стекли су се услови да се оствари уједињење Срба из  Војводине  са Србијом. Постојале су недоумице у српском народу о начину како да се ово уједињење оствари: да ли да се Војводина уједини непосредно са Србијом, или посредством Народног вијећа у Загребу. Одговор на ово питање је дала Велика народна скупштина одржана 25. новембра у Новом Саду на којој је донета одлука о непосредном уједињењу са Србијом.