NAČELO NE BIS IN IDEM U KAZNENOM PRAVU REPUBLIKE SRBIJE - Ilić, Ivan; Milić, Ivan (NBP. Nauka, bezbednosti, policija, 2018)
Predmet pažnje autora jeste načelo ne bis in idem u kaznenom pravu Republike Srbije. Autori u radu analiziraju pozitivne propise, kako bi odgovorili na pitanje u kom slučaju postoji zabrana ponovnog suđenja. S tim u vezi, analizirani su međunarodni dokumeti kojima se uređuje ovo načelo, kao i Ustav Republike. Osim toga, autori kritički analiziraju odredbe aktuelnih kaznenih zakona, kojima se uređuje ovo načelo, i to Zakonika o krivičnom postupku, Zakona o prekršajima i Zakona o privrednim prestupima. U radu se ukazuje na sve nedorečenosti i kontradiktornosti zakona u navedenom delu, ali se predlažu i konkretna de lege ferenda rešenja.