УНИВЕРЗИТЕТСКИ УЏБЕНИК ВОКАЛНО-ИНСТРУМЕНТАЛНЕ НАСТАВЕ / МУЗИКЕ - Trtovac Dedeić, Alma H. (Metodička teorija i praksa, 2024)
Универзитетски уџбеник вокално - инструменталне наставе / музике изузетан је допринос овој тематици, најпре због своје темељне обухватности и ширине захваћених проблемских чворишта, а потом и због чињенице да је настала из пера предавача академских институција од националног значаја који у правом смислу приказују савремена методичко - дидактичка упутства кроз технолошко унапређивање музичког образовања. Поменути уџбеник је проистекао из дугогодишње континуиранe педагошке и извођачке праксе ауторки Радмиле Стојановић и Озренке Бјелобрк Бабић и продукт је реакције на студентске потребе будућих учитеља / васпитача као и потребе у образовној и васпитачкој пракси професионалних учитеља / васпитача.