МИШЉЕЊА И УТИСЦИ РОДИТЕЉА О РЕАЛИЗОВАНИМ НАУЧНИМ АКТИВНОСТИМА - САРАДЊА РОДИТЕЉА, ДЕЦЕ И БУДУЋИХ ВАСПИТАЧА И УЧИТЕЉА - Miletić, Andrijana; Milanović, Nedeljko (Metodička teorija i praksa, 2024)
Резиме: Фокус рада усмерен је ка мишљењу и утисцима родитеља о учешћу у научним активностима кроз сарадњу родитеља, деце и будућих васпитача и учитеља. Студенти Факултета педагошких наука у Јагодини, будући васпитачи и учитељи су организовали и реализовали научну радионицу која је омогућила деци учење и истраживање о различитим својствима материјала и кретању, али и активно учешће родитеља у истим. У истраживању је учествовало 18 родитеља. Резултати показују позитивне утиске родитеља о њиховом учешћу и одушевљење деце која су уживала у различитим активностима. Спроведене научне активности су један од примера добре праксе кроз сарадњу родитеља, деце и будућих васпитача и учитељa чији би пример могли да следе и други практичари промовишући продуктивно провођење слободног времена.