Ispravka - Board, Editorial (Medicinska reč, 2026)
IspravkaU časopisu Medicinska reč, Vol. 2(2), No 2, 2021, u članku u sekciji Aktuelna tema:Krzysztof Filipiak, Nadjib BouayedPragmatizam i prestanak pušenja: Uloga smanjenja štete u  stvaranju zdravijeg društva bez dimaMedicinska reč, Vol. 2(2), No 2, 2021, pp. 76-80http://media.medicinskarec.com/2022/03/rad_076_080web-1.pdfu onlajn i odštampanoj verziji članka izostavljena je važna napomena.Glavni urednik je odlučio da objavi Ispravku (Napomenu) za ovaj članak.  Ispravka (izostavljena Napomena):Napomena: Ovaj članak je adaptiran iz originalnog rada pod nazivom „Pragmatizam i prestanak pušenja: Uloga smanjenja štete u stvaranju zdravijeg društva bez dima”  autorke Amande Barrell (Brajton, Velika Britanija), koji uključuje intervjue sa Krzysztofom Filipiakom i Nadjibom Bouayedom. Originalni članak je licenciran pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/). Ova adaptacija je urađena u nekomercijalne svrhe i uključuje izmene radi jasnoće, strukture i prilagođenog konteksta.