Reč urednika - Momčilović, Ana (Medicinska reč, 2025)
Poštovane koleginice i kolege, uvaženi čitaoci, Pred Vama je novi, šesnaesti broj časopisa „Medicinska reč” u kome Vam predstavljamo pet novih stručnomedicinskih radova iz pet različitih oblasti medicinske prakse. Timski rad, svestranost, kvalitetan rad, a najviše želja za usavršavanjem i ulogom u edukaciji svih kadrova zdravstvene struke omogućili su da ispunimo ove stranice i objavimo novi broj časopisa, koji će, nadam se, biti podjednako zanimljiv za čitanje svima. Potrudili smo se da približimo najnovija saznanja o medicinskim problemima sa kojima se suočavamo u svakodnevnoj praksi, pružimo uvid u savremene medicinske stavove i informišemo o preporukama i stavovima za njihovo rešavanje. U ovom broju govorimo o praksi iz pedijatrije, dečje hirurgije, dečje stomatologije, zdravstvene nege i nuklearne medicine, dakle različitim oblastima medicine koje su sveprisutne u eri savremene prakse. Originalni stručnomedicinski radovi, prikazi slučaja, ali i pregledni radovi imaju za cilj da pruže pomoć u radu na svim nivoima zdravstvene zaštite, u smislu primene najsavremenijih znanja i pristupa u lečenju. Predano radeći na svim tekstovima autori su predstavili rezultate svog rada omogućavajući na taj način razmenu informacija iz medicinske prakse, bolje razumevanje njihovog značaja i aktuelne odgovore. Pozivamo nove autore i recezente da nam se priključe u kreiranju časopisa, zahvaljujemo svima koji su već dali svoj doprinos u afirmaciji „Medicinske reči”. Glavni i odgovorni urednik Prim dr sci. med. Ana Momčilović, profesor strukovnih studija Naučni saradnik