Reč urednika - Antić, Ana (Medicinska reč, 2022)
Poštovane kolege i autori, dragi čitaoci, Pred Vama je četvrti broj časopisa „Medicinska reč” koji predstavlja Zbornik sažetaka plenarnih i uvodnih predavanja prijavljenih za XV Kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije, koji je bio planiran i akreditovan za oktobar 2020. godine, ali je zbog postojeće epidemiološke situacije uzrokovane širenjem COVID-19 pandemije odložen. Na ovaj način Uređivački odbor časopisa izražava zahvalnost i podršku svim zdravstvenim radnicima koji su naporno i nesebično radili tokom celog perioda epidemije. Iskreno se nadamo da će se uskoro stvoriti uslovi da se planirani kongres održi, i da preko žive reči razmenimo znanja i iskustva koja Vam prenosimo u ovom broju „Medicinske reči”. Zahvaljujemo se svim dosadašnjim autorima na pristiglim radovima. Takođe, pozivamo sve zainteresovane autore da pošalju svoje radove iz medicinskih oblasti kojima se bave i tako učestvuju u stvaranju našeg časopisa. Na kraju, hvala svima, dragi prijatelji, što nas čitate i sve ovo vreme primećujete naš trud i pružate nam podršku. Do sledećeg broja, Prim. dr sc. med. Ana Antić, glavni i odgovorni urednik