SAVREMENI TRENDOVI KORIŠĆENJA INFORMACIONO-KOMUNIKACIONIH TEHNOLOGIJA U MEDICINSKOJ EDUKACIJI - Ilić, Nikola; Bajčetić, Miloš; Milić, Nataša (Medicinski podmladak, 2024)
Od devedesetih godina dvadesetog veka dešava se prodor tehnologija u oblasti edukacije povezan za sve dostupniju računarsku opremu, mobilne uređaje i pristup internetu. Tokom pandemije KOVID-19 došlo je do potpunog prelaska na onlajn učenje. U ovom periodu smo imali novi skok u razvoju tehnologija namenjenih edukaciji i ubrzanom prevođenju materijala u digitalni oblik. Trenutno smo svedoci prodora mašinskog učenja i veštačke inteligencije u nastavne procese ali i u kliničku praksu lekara.
Keywords: medicinska edukacija; informaciono-komunikacione tehnologije; onlajn učenje