DIGITALNO ZDRAVLJE ZA POBOLJŠANJE MENADŽMENTA AKUTNOG KORONARNOG SINDROMA - Vasić, Ana (Medicinski podmladak, 2023)
U menadžmentu akutnog koronarnog sindroma (AKS), veliki je izazov pružiti optimalnu i jednaku zdravstvenu zaštitu svim pacijenatima. Kliničke studije ukazuju na probleme u prehospitalnom i hospitalnom zbrinjavanju. U Srbiji se ti problemi tiču blagovremenog prepoznavanja AKS simptoma, vremena do prvog medicinskog kontakta, preciznosti dijagnostičkih testova, rehabilitacije. Digitalno zdravlje (DH) je novi pristup koji može pomoći u njihovom rešavanju. U ovom mini-pregledu razmotreno je nekoliko digitalnih zdravstvenih intervencija za poboljšanje zdravstvene zaštite AKS pacijenata.