Izvori informisanja studenata medicine tokom pandemije COVID-19 - Đokić, Milena; Đokić, Ana; Stanisavljević, Tamara; Milić, Nikola; Milin Lazović, Jelena (Medicinski podmladak, 2022)
Uvod: Upotreba relevantnih izvora informacija i visok nivo znanja o rizičnom ponašanju i načinima transmisije COVID-19 su od ključnog značaja u situacijama u kojima primena preventivnih mera može da zaštiti stanovništvo od nastanka bolesti i uspori njeno širenje. Cilj ovog rada bio je analiza izvora informisanja koje su koristili studenti medicine tokom pandemije COVID-19.Materijal i metode: Ovo istraživanje predstavlja studiju preseka sprovedenu na 373 studenta Medicinskog fakulteta u Beogradu. Anonimni, onlajn upitnik bio je dostupan u januaru 2021. godine, a sastojao se iz 3 dela: sociodemografskih karakteristika, izvora informisanja i stavova prema dostupnim informacijama o COVID-19.Rezultati: Na početku pandemije većina studenata se informisala nekoliko puta dnevno (37,5%), dok su se u poslednjih mesec dana informisali najčešće nekoliko puta nedeljno (33,8%) (p
Keywords: informisanje, studenti medicine, pandemija, COVID-19