Testiranje na SARS-CoV-2 - Popadić, Dušan (Medicinski podmladak, 2021)
U ovom preglednom članku je opisano izvođenje i značaj pojedinih testova za dijagnostikovanje SARS-CoV-2 infekcije. Obrađeni su prednosti i nedostatci pojedinih testova kako onih u rutinskoj dijagnostičkoj primeni tako i oni koji imaju prevashodno istraživački značaj. Takođe, dat je osvrt na praksu izveštavanja rezultata kao i preporuke za njeno unapređenje.
Keywords: Kovid-19; SARS-CoV-2; rtRT-PCR; testiranje na antigen; brzi testovi; T-ćelijski odgovor; baza podataka