Jedan vek pulmološke škole u Srbiji - Stjepanović, Mihailo (Medicinska istraživanja, 2023)
SažetakGodine 2022. je obeleženo 100 godina moderne srpske pulmologije i 90 godina Klinike za pulmologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Ovaj rad predstavlja sažet istorijat razvoja Klinike, u kojem je obuhvaćeno osnivanje klinike, organizacioni i edukativni razvoj, kao i najznamenitiji direktori koji su to omogućili. Takođe, opisane su i aktuelne delatnosti klinike i trenutno stanje zaposlenih. Cilj rada je prikazati razvoj Klinike za pulmologiju, i time odati priznanje prethodnicama i savremenicima.Ključne reči: pulmologija, Srbija, istorijat
Keywords: pulmologija; istorijat; Srbija