periureteralna endometrioza -prikaz slucaja - tofiloska, valentina (Medicinski časopis, 2022)
SAŽETAKCilj rada je da se prikaže redak slučaj periureteralne endometrioze kod odrasle pacientice i da se naglasi značaj sumnje endometrioze urinarnog trakta  i značajna uloga KT male karlice u postavljanju tačne dijagnoze ove retke bolesti. Autori prikazuju redak slučaj periureteralne endometrioze sa simptomima koji prvično potiču od endometrioze jajnika. Dijagnoza periureteralne endometrioze je utvrđena na osnovu KT male karlice i abdomena.Kljucne reči: endometrioza, KT male karlice, endometrioza jajnika
Keywords: endometrioza; periureteralna endometrioza; КТ мале карлице