Prvi stomatolog u Kragujevcu Dr. Andrija Tašković - Milovanović, Dragan R. (Medicinski časopis, 2015)
Стоматолошки факултет у Београду основан је 1948 год. У прву годину студија уписује се 138 студената, међу којима је и Андрија Ташковић, који студије завршава 1954 год., као студент генерације (просек 9,6). Исте године долази у Крагујевац као први стоматолог, где остаје мање од годину дана. Ради све стоматолошке послове. Стварајући услове за безбедан хируршки рад и радећи хируршке интервенције, поставља основе орално-хируршке делатности у Крагујевцу.