PROPISIVANJE LEKOVA ZASNOVANO NA VIŠEKRITERIJUMSKOM ODLUČIVANJU - projovic, Ivana v (Medicinski časopis, 2012)
Sažetak: Kvalitetan proces donošenja odluka u svakom organizovanom sistemu je prvi osnovni uslov njegovog stabilnog funkcionisanja. Do odluke se dolazi u određenim uslovima uz primenu odgovarajućih metoda i tehnika i veštinom odlučivanja. Svrha ovog rada jeste da predloži optimalnu metodu u izboru adekvatnog leka, čijom bi se primenom pomoglo lekaru pri odlučivanju koji lek da propiše pacijentu. Za izbor adekvatnog leka, od više mogućih, primenjen je softver „Electra“ koji je zasnovan na višekriterijumskoj analizi.   Ključne reči : propisivanje leka, analiza, kriterijum, softver.