Depresivnost kod studenata medicine - Knežević, Marinela; Jović, Jelena; Rančić, Nemanja; Ignjatović Ristić, Dragana (Medicinski časopis, 2012)
Mentalni problemi i poremećaji predstavljaju sve veći zdravstveni problem u studentskoj populaciji širom sveta. Postojeći podaci ukazuju na visoku učestalost depresivne simptomatologije kod studenata medicine koja se održava i kasnije kod lekara. Cilj rada je da pregledom dosadašnjih studija ukažemo na učestalost, faktore rizika za razvoj, posledice i mogućnosti tretmana depresivnosti kod studenata medicine.