МЕДИЦИНСКИ ЧАСОПИС – НОВИ ПОЧЕТАК - Orescanin, Miroslav (Medicinski časopis, 2019)
Медицински часопис у Крагујевцу основала је група истакнутих медицинских радника Крагујевца и Србије 1961. године. Часопис континуирано излази до 1988. године када се једноставно гаси, сем једног оскудног броја (по свему) 1992. године. Група крагујевачких лекара, већином наставници Медицинског факултета у Крагујевцу, окупљених у реорганизованом и проширеном уредништву часописа, припрема током 1995. године часопис по новом концепту и највишим стандардима у овој области. “Нови“ Медицински часопис излази из штампе 1996. године.