PRINOS MLADOG KROMPIRA U USLOVIMA ZAPADNE SRBIJE: Mladi krompir - Poštić, Dobrivoj (Journal on Processing and Energy in Agriculture, 2025)
Cilj istraživanja bio je da se utvrdi variranje prinosa mladog krompira u uslovima zapadne Srbije. Tokom 2021. i 2022. godine, ogled je izveden na lokalitetu KO Bogatić, područje sela Belotić (65 m nv., černozem), 44˚ 49' N, 19˚ 32' E. Istraživanja je izvedeno sa tri sorte krompira: jedne rane (Colomba) i dve srednje rane (Esmee i Memphis).    12 redova  Sadnja je izvedena (15. marta), dok je vađenje krtola mladog krompira i ocena produktivnosti izvršena 30.06. u obe godine istraživanja.        Analiza produktivnih osobina pokazala je vrlo značajne razlike (р
Keywords: sorta, broj krtola