OCENA KVALITETA SEMENA RAZLIČITIH PARTIJA KUPUSA TOKOM STARENJA - Poštić, Dobrivoj (Journal on Processing and Energy in Agriculture, 2022)
Cilj istraživanja je bio da se izvrši ocena uticaja godine i partije semena na najznačajnije pokazatelje kvaliteta semena kupusa. Ispitivanje kvaliteta semena devet različitih partija kupusa Potomak F1, izvedena su tokom tri godine (2019, 2020 i 2021). Analiza energije klijanja, ukupne klijavosti, nenormalnih klijanaca i mrtvog semena kupusa pokazala je visoko značajne razlike (р