PRILOG EKSPERIMENTALNOM ISTRAŽIVANJU FITOVANJA KALIBRACIONIH KRIVIH STRUJNIH MERNIH TRANSFORMATORA - Juhas, Atila; Vujičić, Vladimir (Journal on Processing and Energy in Agriculture, 2021)
U radu se eksperimentalno istražuje problem fitovanja kalibracionih krivih strujnih mernih transformatora (SMT). Efikasan algoritam fitovanja omogućuje preciznu i tačnu elektronsku online korekciju grešaka SMT i time efektivno unapređenje njihove klase tačnosti. U radu se daju rezultati jednog takvog algoritma koji u 8 kalibracionih tačaka u opsegu 1% ‑ 200% nominalne primarne struje SMT koriguje grešku prenosnog odnosa do nivoa 0,004%.