Трансформација отпада на Филипинима: Утицај циркуларне економије на пословање и животну средину - Salvacion, Justine Marc; Kampos, Karl (Journal of process management and new technologies, 2024)
Повећана пажња која се посвећује циркуларној економији (CE) доводи до тога да многе земље усвајају овај приступ и користе га као политички алат за унапређење одрживости, како је наведено у истраживању (Падилја-Ривера и др., 2020). Ово истраживање се фокусирало на то како CE може утицати на пословање и животну средину, конкретно на Филипинима, како би се решио очигледан недостаци прегледа литературе која се бави овом темом у контексту Филипина. Истраживање је идентификовало теме као што су недостатак регулаторног оквира, потреба за јачањем и стандардизацијом за бољу имплементацију и ниска свест. Студија је показала да је решавање ових проблема и подстицање пракси које промовишу одрживост и економски раст од кључне важности. На крају, ово истраживање пружа бољи увид у то како правилна имплементација циркуларне економије може утицати на пословање и животну средину.