English - Stanujkic, Maja (Journal of process management and new technologies, 2023)
Ovaj članak prikazuje uporednu analizu Multi-Objective Optimization by Ratio Analysis plus Full Multiplicative Form (MULTIMOORA), Weighted Aggregates Sum Product Assessment (WASPAS) i Simple Weighted Sum Product (WISP) metoda. Analiza je sprovedena na primeru višekriterijumskog problema odlučivanja koji sadrži samo prihodne kriterijume, odnosno na primeru izbora kandidata. Dobijeni rezultati, odnosno formiranje rang liste pokazuju da su iste alternative izabrane kao najprihvatljivije primenom sve tri metode višekriterijumskog odlučivanja, dok se dobijene rang liste delimično razlikuju.