Ретроспективна анализа куративног дејства убризгавања Канглаите на рак панкреаса - Miao, Xian; Dong, Shu; Zhang, Ling; Wen, Xiaolin; Ruan, Jikai; Qiao, Dawei; Ji, Hongjuan; Cao, Pei; Shen, Shuijie (Journal of Medical Biochemistry, 2025)
Циљ Систематски проценити куративни ефекат убризгавања Канглаите (КЛТ) у лечењу рака панкреаса (ПЦ) ретроспективном анализом. Методе Анализирани су клинички подаци 172 пацијента са карциномом панкреаса, а терапеутски ефекат, време преживљавања и маркери тумора пацијената који су примали ињекцију Канглаите у комбинацији са конвенционалном хемотерапијом упоређени су са онима који су примали конвенционалну хемотерапију. Резултати Униваријантни резултати показали су да су две групе имале ВБЦ, ЛИ, МО, НЕ, АЛБ, ФФА, ЦА199, ЦА125 у старости, полу, месту тумора, стадијуму рака панкреаса, радиотерапију и метастазе и лабораторијске индексе. Мултиваријантна анализа показала је да је употреба КЛТ-а код пацијената са карциномом панкреаса значајно повезана са родом и исходом преживљавања, а КЛТ може продужити опстанак пацијената са ПЦ-ом. Поред тога, Цхи-квадратни тест показао је да пацијенти са КЛТ могу смањити утицај на број моноцита и абнормалност албумина, што сугерише да пацијенти ви