Function evaluation of the autoanalyser internal quality control of the Kehua Polaris c2000 automatic biochemical analyser: Evaluation of the Kehua Polaris c2000 autoanalyser quality control system - Wang, Yiyi; Shi, Lei; Zhang, Jue; Chen, Chen (Journal of Medical Biochemistry, 2024)
Cilj sadašnje studije je (1) procena autoanaliserskog modula kontrole kvaliteta (QC) modula Kehua Polaris c2000 automatskog modularizovanog biohemijskog analizatora i (2) provera uticaja automatske implementacije internog QC (IQC) testiranja na određenu vremensku tačku na rezultate IQC-a i vremena preokreta (TAT). Metode: Pet uzastopnih dana korišćene su tri različite metode za sprovođenje IQC-a. 1. metod: Interni QC je izvršen u 8:00 svakog dana. 2. metod: QC proizvodi su stavljeni u instrument kalibraciju QC ploče u popodnevnim časovima, a instrument je postavljen da automatski meri proizvode u 7:00 sledećeg dana. 3. metod: QC proizvodi su stavljeni u QC ploču za kalibraciju instrumenta, a instrument je postavljen za automatsko merenje u 7:30 svakog dana. Sva tri metoda su upoređivana i ocenjivana. Efekat IQC-a na TAT je praćen pomoću 2. Rezultati: Nije bilo statističkih razlika u IQC rezultatima između metoda 2 i 1. Međutim, u nekim stavkama su postojale statističke razlike između rezultata metoda 3 i 1; tako se mogu usvojiti IQC rezultati metoda 2. Implementacija metoda 2 za IQC može pomoći u postizanju značajne TAT uštede od 35,23 min tokom procesa automatskog ponovnog testiranja nakon što IQC ukaže na van kontrole situaciju. Ovo vreme smanjenje je veoma dragoceno za poboljšanje efikasnosti i pojednostavšavanje toka posla za testiranje. Zaključak: Korišćenje autoanaliser QC modula sistema automatske biohemijske analize Kehua Polaris c2000 za izvođenje IQC testova nema uticaja na rezultate IQC testova i može spasiti TAT, kao i automatski ispraviti većinu van kontrole pojavljivanja.