OCENA MERA ZA PODSTICANJE INOVACIONO-INVESTICIONE AKTIVNOSTI MALIH PREDUZEĆA U RUSIJI - Anatolievich Doroshenko, Yuri; Vladimirovna Somina, Irina; Sergeevna Krasnokutskaia, Yulia (Journal of Applied Engineering Science, 2016)
U članku se razmatraju specifičnosti sadašnjeg sistema državne podrške malog biznisa u Rusiji, moderne institucije i instrumente sprovođenja državne politike za stimulisanje malog biznisa. Obavlena je analiza rezultata delatnosti ruskih fondova za podršku razvoju procesa inovacija i investicija malim i srednjim preduzećima. Predložene su načine za pobolјšanje mera državne podrške malog biznisa u Rusiji.