Slobodno vreme iz perspektive milenijalaca - Gajić, Jelena; Brdar, Ivana; Živković, Radmila; Ilić-Petrović, Tamara (Industrija, 2019)
Cilj istraživanja je slobodno vreme današnjih Milenijalaca u Srbiji. U fokusu rada su sadržaj i struktura odabranih aktivnosti, kao I opuštajućih i društvenih obrazaca slobodnog vremena mladih ljudi, u poređenju sa nalazima drugih autora, iz regiona, ali i iz drugih zemalja. Rezultati pokazuju da su neki globalni trendovi vezani za ovu temu prepoznati, veoma cenjeni i prihvaćeni u izabranoj ciljnoj populaciji. Istovremeno je uzet u obzir i značajan uticaj specifičnih kulturnih, društvenih i ekonomskih faktora, te bi određena lokalna shvatanja trebalo prepoznati i tretirati u odnosu na stvarne, nedavne i čak dugotrajne lokalne okolnosti.
Keywords: leisure time||; ||slobodno vreme; youth; millennials; activities; perspectives||; ||mladi; milenijalci; aktivnosti; perspektive