Utvrđivanje stanja menadžmenta znanja u organizacijama na području Vojvodine korišćenjem modela Bukovic i Vilijams - Jokanović, Bojana T; Okanović, Andrea V; Lalić, Bojan (Industrija, 2018)
Osnovna svrha ovog rada je da empirijski analizira stanje menadžmenta znanja (KM) u jednom određenom regionu. U cilju procene stanja preduzeća u Vojvodini u pogledu primene KM programa, primenjen je dijagnostički model upravljanja znanjem. Hipoteze zasnovane na specifičnom integrisanom setu KM su definisane i statistički testirane na uzorku od 190 vojvođanskih kompanija iz različitih industrija, državnih institucija i javnih preduzeća. Korišćen je metod anketiranja u cilju prikupljanja podataka o praksi KM i drugim srodnim organizacijskim aspektima. Rezultati istraživanja pokazuju stepen do kojeg pojedinačni koraci KM na celom uzorku odstupaju od maksimalne dodeljene vrednosti. Ovo istraživanje pruža osnovu za prakticiranje inženjerskih menadžera da bi lakše pozicionirali kompaniju i prepoznali korake KM koji se mogu poboljšati kako bi se postigla strateška vrednost i zatvorio jaz između prosečne i maksimalne vrednosti dodijeljene za svaki korak.
Keywords: Survey||; ||Anketa; State||; ||Stanje razvoja; Knowledge||; ||Znanje; Knowledge management||; ||Menadžment znanja