Strategija obnovljivih izvora energije radi prevazilaženja nedostatka energije u regionu Kurdistan Iraka - Al-Din, Salar Salah Muhy; Kuzovic, Dusko R; Iranfar, Maryam (Industrija, 2017)
Cilj rada je istraživanje mougućnosti primene strategije za obnovljive izvore energije u regionu Kurdistan u Iraku radi prevazilaženja nestašice energije. Nalaženje alternativnih obnovljivih izvora može pomoći rešavanju problema. Obnovljivi izvori energije redukuju CO2 emisiju u gradovima koji se smatraju glavnim izvorima zagađenja. Takođe, strategija bi pomola smanjenju glabalnog zagrevanja. Studija istražuje efekte korišćenja direktne solarne energije. Obnovljivi izvori energije su moguća rešenja za prevazilaženje nestašice energije u ovom regionu.
Keywords: Energy||; ||Energija; Kurdistan Region of Iraq||; ||region Kurdistan u Iraku.; Solar Radiation||; ||solarna radijacija; Renewable energy||; ||obnovljivi izvori energije