Preuzimanje Motorola Mobiliti od strane Lenova u bipolarnom svetu proizvođača mobilnih telefona - Singh, Netra Pal (Industrija, 2017)
U ovom radu predstavljena je analiza ključnih tačaka dogovora kompanija Lenovo i Motorola kao što su odobravanje dogovora od strane regulatornih tela u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini, cenovni uslovi i uslovi plaćanja ugovora, pozitivna i negativna strana ugovora za Google i Lenovo u sadašnjem kontekstu i u budućnosti, uticaj na tržišta pametnih telefona u Kini i svetu, mogućnosti kompanije Lenovo da ponovi kupovinu ThinkPad poslovanja IBM-a tokom 2004. godine ili odbacivanje Motorole kao što je Google uradio. Analiza se zasniva na kvalitativnim i vremenskim serijama kvantitativnih podataka prikupljenih iz različitih izvora. Kvantitativni podaci uglavnom se sastoje od promena u različitim parametrima poslovanja sa mobilnim telefonima pre i nakon kupovine kompanije Motorola Mobility od strane kompanije Lenovo. Kvantitativni podaci se analiziraju u odnosu na različite parametre rasta poslovanja sa mobilnih telefona glavnih proizvođača. Istraživački rad takođe pokušava da pronađe odgovore na nekoliko specifičnih istraživačkih pitanja u vezi sa uticajem Google i Lenovo tehnologija na ekosisteme. Na osnovu analize, zaključuje se da postizanje pozicije uspešne organizacije u proizvodnji uređaja u industriji koja je visoko konkurentna, radi sa malim maržama, a zrelost postaje teška tokom vremena.
Keywords: Moto Brand; and Smartphone||; ||Moto brend; pametni telefoni; Patents||; ||Patenti; Cloud technologies||; ||Cloud tehnologije; Lenovo||; ||Lenovo; Motorola Mobility||; ||Motorola Mobility; Mobility||; ||Mobilnost