Prediktivni hibridni sistem za berzansko tržište: Slučaj tranzitornih tržišta - Ralević, Nebojša M.; Glišović, Nataša S.; Đaković, Vladimir Đ.; Anđelić, Goran B. (Industrija, 2017)
Predmet istraživanja u radu jeste kreiranje i testiranje poboljšanog fuzzy neural network backpropagation modela za predikciju berzanskih indeksa, uz poređenje sa tradicionalnim neural network backpropagation modelom. Cilj istraživanja jeste dolaženje do konkretnih saznanja o mogućnostima primene poboljšanog fuzzy neural network backpropagation modela za predikciju berzanskih indeksa, sa posebnim fokusom na tranzitorna tržišta. Metodologija korišćena u radu obuhvata integraciju fuzzy-fikovanih tezina u neuro mreži. Rezultati istraživanja biće korisni kako široj investicionoj javnosti, tako i akademskoj struci, u smislu korišćenja poboljšanog modela u donošenju odluka o investiranju i unapređenju znanja u predmetnoj oblasti.
Keywords: Investments||; ||Investiranje; Prediction||; ||Predikcija; Hybrid System||; ||Hibridni sistem; Stock||; ||Akcije; Neural networks||; ||Neuralne mreže; Market||; ||Tržište