Održivost zarada i potreba za konvergencijom sa zaradama u EU-28 zemljama - Andrei, Jean; Marian, Zaharia; Rodica Manuela, Gogonea; Dan Cosmin, Petrache; Radu, Zaharia (Industrija, 2017)
U kontekstu nedavnih promena u privredi i društvenom razvoju u EU, obezbeđenje održivosti zarada za radnike predstavlja veliki izazov. Pod uticajem ekonomske krize došlo je do pomeranja granice produktivnosti koju radnici trebaju da ostvare. Pored toga što je došlo do usklađivanja nivoa zarada, I dalje se potrebna dalja usklađivanja. CIlj ovog rada je da analizira da li su zarade održive I da li obezbeđuju dovoljan životni standard u skladu sa ekonomskim i društvenim modelom u EU. U radu se takođe opisuje model razvoja zarada.
Keywords: Annual net earnings||; ||Godišnje neto zarade; Convergence||; ||Konvergencija; Cluster analysis||; ||Analiza klastera; Productivity||; ||Produktivnost; Economics||; ||Ekonomija; Wages||; ||Zarade