Promene industrijske politike EU i njen uticaj na industrijsku paradigmu Rumunije - Voica, Marian Catalin (Industrija, 2017)
Najnoviji događaji na međunarodnim tržištima stvaraju nove izazove starom načinu industrijske proizvodnje i razvoja. Kako zemlje u razvoju sve više učestvuju kao važni igrači iz EU, to je sve očiglednija potreba za promenom industrijske politike. Napredak u tehnologiji i način na koji proizvodimo robu se menjaju, a potreba za naprednijim i prilagođenijim proizvodima raste. Ideja da nema potrebe za industrijskom politikom i uverenje da se tržište mora osetiti slobodnim takođe gube svoje pristalice pred novim akterima iz zemalja sa jakom ciljanom industrijskom politikom koje dobijaju sve veće tržišno učešće.
Keywords: Europe 2020||; ||Evropa 2020; growth||; ||Rast; development||; ||Razvoj; Industries||; ||Industrija; Industrial Policy||; ||Industrijska politika