Šanse HTC-a da preživi u bipolarnom svetu - Singh, Netra Pal (Industrija, 2016)
Ljudi, inovacije i tehnologija su ključni resursi HTC-a. Međutim, u poslednjih nekoliko meseci, HTC je počeo da otpušta ljude čak iz sektora za istraživanje i razvoj koji su odgovorni za inovacije i razvoj novih tehnologija. To znači da se HTC-ovi ključni resursi osipaju. HTC je poznat po svojoj najsavremenijoj tehnologiji kamere od 16 MP i 4G tehnologiji velike brzine, ali posluje loše u poslednje dve i po godine. Zbog čega je to tako? Cilj ovog rada je da identifikuje razloge pada u poslovanju HTC-a, znake koji upozoravaju na pad HTC-a i moguće strategije oživljavanja za opstanak HTC-a u bipolarnom svetu (Samsung i Apple) proizvođača pametnih telefona. Pored toga, u radu je predstavljeno osam istraživačkih pitanja u vezi sa sadašnjim stanjem HTC-a i njegovom budućnošću kao i mogući odgovori na ova pitanja. Istraživački rad na kraju daje zaključak vezan za budućnost HTC-a.
Keywords: Smartphone||; ||Pametni telefon; Bipolar World||; ||Bipolarni svet; Cutting edge technology||; ||Najnovija tehnologija; Innovation||; ||Inovacija; Window||; ||Windov; Android||; ||Android; HTC||; ||HTC; Technology||; ||Tehnologija