Uticaj upravljanja poslovnim procesima na unapređenje performansi preduzeća - Kahrović, Ernad I; Krstić, Bojan D (Industrija, 2015)
Glavni cilj ovog rada je da istraži stepen prihvatanja procesne orijentacije u upravljčkoj praksi preduzeća u Srbiji. U radu se istražuju efekti upravljanja poslovnim procesima na organizacione performanse. Empirijsko istraživanje je sprovedeno na uzorku od 120 preduzeća putem anketiranja menadžera, prikupljajući njihova mišljenja i poslovnu praksu za period 2012 - 2014. Rezultati istraživanja su pokazali da elementi upravljanja poslovnim procesima imaju pozitivan uticaj na performanse poslovnih procesa. Dobijeni podaci su vrlo korisni za menadžere u Srbiji, jer oni naglašavaju potrebu za većom primenom procesnog pristupa u upravljanju u svakodnevnim poslovnim aktivnostima i efektivnom donošenju odluka.
Keywords: Management||; ||Upravljanje; Business process||; ||Poslovni procesi; organizational performance||; ||organizacione perfomanse