Upravljanje kvalitetom i društvena odgovornost u kontekstu održivog razvoja - Panait, Mirela; Marius Gabriel, Petrescu (Industrija, 2015)
Autori su analizirali dve velike determinante održivog razvoja: upravljanje kvalitetom i društvenu odgovornost. Koncept održivog razvoja  ne koriste samo straživači u oblastima kao što su ekonomija ili ekologija, već i rukovodioci različitih organizacija koji pokušavaju da prenesu ovaj koncept u stvarni život. Mnoge organizacije kao što su korporacije, javne institucije ili mala i srednja preduzeća promovišu ciljeve održivog razvoja u svojim aktivnostima kroz različite instrumente, kao što su programi društvene odgovornosti ili korišćenje različitih standarda.
Keywords: Standards||; ||Standardi; Socialism||; ||Socijalizam; Responsibility||; ||Odgovornost; Sustainable development||; ||Održivi razvoj; Quality management||; ||Upravljanje kvalitetom