Preuzimanje Vodafona od strane Verizona – Analiza reakcije tržišta - Singh, Netra P (Industrija, 2014)
Nedavne velike transakcije u telekom industriji uključuju preuzimanje dela Nokia od strane Microsoft-a za 7,2 mlrd USD, prodaju 45% vlasništva Vodafona Verizonu za 130 mlrd. USD, prodaju Motorole Googlu za 12,5 mlrd USD i potom preuzimanja Motorole od strane Lenova za 3 mlrd. USD. Ove transakcije su analizirane od strane eksperata ove grane industrije. Cilj rada je da definiše stavove u vezi preuzimanja Vodafon-a od strane Verizona. U istrazivanju su analizirani razlozi preuzimanja, vrednost preuzimanja, komentari u medijima, dogovor između komapnija, uticaj na eko-sistem, i dr.
Keywords: Telecom Markets||; ||Tržište; Industries||; ||Industrija; Technical efficiency||; ||Tehnička efikasnost; Synergy||; ||Sinergija; Vodafone||; ||Vodafone; Verizon||; ||Verizon; Acquisition||; ||Akvizicija