Kretanje zaposlenosti i prometa u uslužnom sektoru EU - Zaharia, Marian; Enachescu, Daniela; Balacescu, Aniela (Industrija, 2014)
Od sredine dvadesetog veka usluge su postale vitalni ekonomski sektor u savremenim privredama. Stvaranje i proširenje EU je snožno uticalo na povećanje takozvanog trećeg sektora. Iako je konvergencija opšti trend u EU, različiti nivoi razvoja i ekonomske krize u poslednjih nekoliko godina doveli su do različitih dešavanja u ovom sektoru. Ovaj rad predstavlja analizu sektora usluga u EU i nekim pojedinim zemaljama članicama, kao što je Rumunija, u smislu indeksa prometa robe u usluga i inputa rada u uslužnom sektoru u periodu 2003-2012. Takođe se analizira korelacija između promena u prometu i promene u broju zaposlenih u ovom sektoru.
Keywords: Turnover||; ||; Service||; Employment||; Economics||