Stakleni plafon nad private equity kompanijama - slučaj brzorastućih tržišta - Stefanovic, Nikola; Makojevic, Nikola; Stanisic, Nemanja (Industrija, 2014)
Ova studija je istraživala stakleni plafon u private equity kompanijama na brzorastućim tržištima.  Istraživanje je obuhvatilo 119 private equity kompanija, koje su članice Emerging Markets Private Equity Association.  U analiziranim kompanijama je bilo zaposleno 736 ljudi u top menadžmentu, u 42 zemlje.  Rezultati su pokazali da su žene bile zaposlene na samo šesdeset i šest pozicija top menadžmenta, odnosno 8.97 procenta od ukupnog broja. Rezultati su takođe pokazali statistički značajnu razliku u prosečnim vrednostima zaposlenosti žena na pozicijama top menadžmenta, u zavisnosti od geografske lokacije analiziranih kompanija. Geografska razuđenost prosečnih vrednosti je takođe pokazla statistički značajnu korelaciju sa nivoima ekonomske razvijenosti, kao i sa Hosftede dimenzijama kulture.