Uporedna analiza doprinosa upravljanja ljudskim resursima organizacionim performansama banaka u Srbiji - Jelena, Vemic-Djurkovic; Jotic, Jelena; Maric, Radenko M (Industrija, 2013)
Doprinos ovog rada je u prepoznavanju, dokazivanju i prezentaciji kvaliteta prakse menadžmenta ljudskih resursa kao važnog faktora za postizanje organizacione uspešnosti banaka. U okviru ovog rada definisana je grupa odnosa koje treba meriti kako bi se refelektovao uticaj prakse menadžmenta ljudskih resursa na uspešnost banaka u Srbiji što može poslužiti boljem funkcionisanju ne samo bankarskim organizacijama, već i svim drugim organizacijama u našim uslovima i u postojećoj situaciji. Rezultati istraživanja pokazali su da one bankarske organizacije koje imaju kvalitetnije prakse menadžmenta ljudskih resursa imaju konkurentniju radnu snagu i bolje organizacione performanse što dalje ukazuje na potrebu za sistematizovanijem i institucionalizovanijem korišćenjem ljudskih resursa u sektoru poslovnog bankarstva u Srbiji.
Keywords: Organization||; ||; Human resources||; Banking||