Merenje ukupne faktorske produktivnosti: računovodstvo rasta u realnom sektoru Republike Srpske - Borović, Zoran S; Milunovic, Darko (Industrija, 2013)
U ovom radu su prikazani rezultati istraživanja o doprinosu Ukupne Faktorske Produktivnosti na rast realnog sektora u Republici Srpskoj. Ukupna Faktorska Produktivnosti je analitički instrument koji omogućava istraživačima da se utvrdi doprinos faktora na strani ponude privrednom rastu. Za Republiku Srpsku, koja ima privredu u tranziciji, veoma je teško definisati proizvodnu funkciju sa stabilnim i nepristrasnim parametrima, uglavnom zbog nedostatka dovoljno duge i pouzdan serija podataka. Imajući to u vidu, ''računovodstvo rasta'' omogućava da prepoznamo osnovne izvore i pravac uticaja. Proračuni koje su urađeni identifikuju Ukupnu Faktorsku Produktivnost kao glavni pokretač rasta realnog sektora u Republici Srpskoj.