Čatbotovi i virtuelni asistent u indijskim bankama - Singh, Netra Pal; Singh, Devender (Industrija, 2019)
U ovom radu se govori o usvajanju čatbotova i virtuelnih asistenata od strane različitih kategorija banaka (banke iz privatnog sektora i banke iz javnog sektora) u Indiji. Istraživački rad obuhvata kratak uvod bankarske industrije u Indiji, istoriju, karakteristike i arhitekturu čatbotova i virtuelnih asistenata. Rad, takođe, uključuje osnovne karakteristike, način povezivanja, usluge koje se nude, tačnost, tehnologije dobavljača čatbotova i virtuelnih asistenata koje implementiraju indijske banke. Na osnovu analize dostupnih podataka, zaključeno je da indijske banke agresivno ulažu u čatbotove i tehnologiju virtuelnog asistenta, ali mogućnosti su ograničene. Većina pitanja na koja odgovaraju čatbotovi / virtualni asistent je rutinska, i za odgovore na njih podaci su već dostupni na veb lokacijama banaka. Takođe, svest klijenata i zaposlenih u bankama o ovim tehnologijama je vrlo niska. Stoga je potrebno poboljšati postojeće mogućnosti pomenutih tehnologija koje su postavile indijske banke i svest o korisnosti među zaposlenima i klijentima.