Da li je sprska privreda spremna da koristi digitalne alate u procesu poslovnog odlučivanja? - Barjaktarović, Lidija; Lazarevic, Biljana; Davidovic, Veljko (Industrija, 2019)
Cilj ovog članka je da se istakne važnost od reaktivnog ka proaktivnom pristupu u daljem razvoju i primeni simulacije, u svrhu povećanja nivoa finansijske pismenosti. Predmet ovog rada je da se dobije mišljenje zaposlenih, menadžera i vlasnika kompanija u Republici Srbiji o upotrebi Coin & Fund digitalne simulacije u poslovanju kompanija. Sprovedeno istraživanje u 2019. godini, na osnovu 207 popunjenih upitnika od 1.410 ispitanika (14,68%) kojima su isti prosleđeni, je potvrdilo da je srpska privreda spremna da koristi digitalne alate u procesu celoživotnog učenja i poslovnog odlučivanja. Ispitanici su ocenili da je Coin & Fund izuzetno koristan i upotrebljiv alat koji pomaže u sticanju finansijskog znanja. Dalje, izuzetno je koristan za razumevanje povezanosti donetih poslovnih odluka i ostvarenog finansijskog rezultata kompanije. I na kraju, simulacija predstavlja realno poslovanje preduzeća na adekvatan način. Važno je naglasiti da su u ostalim zapažanjima, ispitanici istakli kao pozitivno kredibilan i ugledan Coin & Fund tim, i dobar primer saradnje privrede i akademske zajednice.