Orakl preuzeo startap DataFox koji se bavi veštačkom inteligencijom - Singh, Netra Pal (Industrija, 2019)
Svi glavni provajderi proizvoda i usluga zasnovanih na veštačkoj inteligenciji u softverskoj industriji preuzimaju startape za veštačku inteligenciju kako bi poboljšali postojeće karakteristike i kapacitete svoje ponude korisnicima. Orakl takođe primenjuje ovu strategiju, preuzimanjem DataFox-a kako bi poboljšao kapacitete vezane za veštačku inteligenciju, proširio dostupne izvore podataka za softver poslovne inteligencije. Ovaj rad predstavlja pokušaj proučavanja različitih aspekata preuzimanja DataFox-a, kao što je posao sam po sebi, kapaciteti DataFox-a (proizvodi/aplikacije, korisnici, konkurenti), razlozi zbog kojih je Orakl preuzeo DataFox i kako je to uticalo na Oraklove proizvode i aplikacije. Pored toga, u radu se upoređuje preuzimanje sa modelom koji su predložili Bonzom i Netessine (2016) i zaključuje da je to pre za inovacije, promene u kulturi, izlazak na nova tržišta i dobijanje nove platforme za veštačku inteligenciju, a manje za rešavanje problema analizom devet predloga.